El passat 13 de juny es va constituir el nou ple de l’Ajuntament, i els nostres regidors van aprofitar el jurament del càrrec per posar-se a disposició de les institucions catalanes per completar el camí cap a la independència. El compromís d’Ametlla’t amb el poble i amb el país és ferm. També vam escollir alcalde, sortint reelegit l’Andreu González amb el suport del PSC. Respectem aquest pacte, totalment legítim, entre aquestes dues forces. Felicitem l’Andreu per la reelecció i els desitgem el màxim encert en les decisions que hauran de prendre com a equip de govern.

La preocupació d’Ametlla’t amb Esquerra Republicana és el bé del poble, i sempre que puguem col·laborar a millorar-lo, ens trobaran al seu costat. No pensem, però, que aquest pacte de govern sigui la millor opció pel poble. Vam oferir a CiU, vencedors de les eleccions, la possibilitat que formessin govern en minoria, amb una oposició lleial i constructiva, creant així un Ajuntament on governés la primera força del poble, però amb la necessària col·laboració de la resta del ple per pactar i aprovar resolucions, afavorint el diàleg i la representativitat de tots els ametllatans en el seu govern. En canvi, ens tornarem a trobar amb un equip de govern amb majoria absoluta. Creiem que aquest pacte respon més a la voluntat d’establir un govern fort que pugui passar totes les seves decisions pel ple sense necessitat de pacte i diàleg, a la real connivència d’idees i de projecte polític entre CiU i PSC. Si això es gira en contra dels principis de pluralisme i participació ciutadana que defensem, des d’Ametlla’t treballarem, dins i fora de l’Ajuntament, perquè els nostres veïns puguin fer sentir la seva veu.

També ens preocupa saber què passarà al nostre govern municipal si el 27-S guanyen les eleccions les forces sobiranistes. L’alcalde ens trobarà per tirar endavant la República Catalana des del nostre poble, sense flaquejar. Esperem que tampoc ho faci el nostre equip de govern. La nostra oposició serà sempre buscant el millor per l’Ametlla, fugint de la picabaralla absurda que no aporta solucions, però vetllarem sense descans perquè els ametllatans siguin governats des del seu poble de la millor manera possible, propera, participativa i eficient.