ENDAVANT!

Moltes gràcies als 2966 votants de JxSí el passat 27S. Amb una participació rècord del 82%, l’Ametlla ha refermat el seu compromís amb Catalunya. Amb aquesta victòria, l’Ajuntament ha d’estar al costat del procés, assumint les responsabilitats que calguin, i així ho faran els nostres regidors. Veient la inequívoca voluntat del nostre poble, també plantegem si el pacte de govern existent a l’Ametlla és l’adequat.

En un ordre més local, volem alertar els nostres veïns del perill de quedar-nos amb un

PLE BUIT!

La principal eina de debat i participació dels ametllatans està amenaçada de quedar buida, i convertir-se en un tràmit on l’equip de govern, sistemàticament, aprovi tots els punts que proposa i rebutgi totes les esmenes. No vam veure cap intenció d’escoltar i parlar, només un pacte de govern poc explicable per proximitat d’idees que va fer valdre la seva majoria per buidar el ple de contingut. Delegar totes les competències possibles a la Junta de Govern o que el senyor Baldomero tingués la intenció de cedir el seu vot al portaveu de CDC en són alguns exemples que podeu veure a Youtube. No és la nostra manera de fer que un cop passades les eleccions, els membres electes es limitin a seure en una cadira quan estem discutint el futur del nostre poble, sense intervenir ni votar. Els representants del poble han d’explicar el que fan.

Transparència

L’oposició no som els enemics del govern, i no entenem la manca de diàleg i de voluntat d’escoltar propostes perquè “nosaltres hem guanyat”. Hem vingut a sumar, amb l’aval de molts ciutadans. No volem que la presència de la resta de grups a les comissions i reunions vitals pel nostre poble depengui de la bona voluntat de l’alcalde, que mai hem qüestionat, sinó que responguin a una política més democràtica. Volem que les decisions que prengui l’alcalde les justifiqui, i que les decisions que prenguin els regidors les expliquin. Que els arguments no siguin “ho hem fet perquè podíem”, que un regidor no pugui pactar un càrrec i amagar-se darrere l’alcalde. Demanem a l’equip de govern que es faci enrere amb les delegacions massives de competències a la Junta de Govern, algunes de les quals sobre temes tan transcendents com operacions de crèdit que poden comprometre l’economia del poble a llarg termini. I si no es fan enrere, que obrin al públic les juntes on es tractin aquests temes, tal com exigeix la llei. Som a temps I sobretot, desitgem que l’equip de govern canviï la seva manera de fer, tenim tota la legislatura per endavant. El nostre compromís per fer una oposició lleial i constructiva és irrenunciable, i si el grup de CDC perd la por al pacte i al diàleg, tots gaudirem d’un escenari de treball més propici per millorar el nostre poble. Senyor alcalde, no tingui por a un govern en minoria.