Què passa amb l’Illa Activa?

Mai 9, 2016 | 0 comments

Des que el passat gener se’ns va convocar a una reunió d’urgència per dir-nos que Illa Activa estava en concurs de creditors vam decidir posar tota la nostra atenció en solucionar el tema. Immediatament vam sol·licitar la documentació al respecte, i, des que va arribar (amb considerable retard), ens l’hem mirat a fons.

Davant la gravetat de la situació, i acollint-nos al dret que tenen els nostres 4 regidors de convocar un Ple Extraordinari, dilluns dia 2 de maig hem entrat una sol·licitud de Ple pel dimecres 18 de maig a les 20h. Aquest dia farem una exposició detallada de totes les irregularitats que estan tenint lloc en la gestió del complex esportiu municipal de l’Illa Activa, i presentarem una proposta per resoldre el conflicte.

La nostra proposta és la creació d’una comissió, sense cap despesa per part de l’Ajuntament, amb presència de tots els grups, a qui s’encarregui l’anàlisi de les possibles solucions, amb un vot obligatòriament justificat i atenent-nos als informes dels tècnics. També volem consultar al poble la decisió final sobre la decisió a prendre.

Ara per ara, ignorar els criteris dels tècnics podria haver costat ja a l’Ajuntament prop de 500.000 €. Estem davant d’una empresa que, segons la seva pròpia auditoria, no tenia una comptabilitat separada per gestionar el complex esportiu del nostre poble, i l’Ajuntament no li ha exigit, tal com estipula el contracte. L’Ametlla ha estat subvencionant les seves pèrdues a altres pobles?

La deixadesa en el seguiment del contracte ja té el risc de pesar massa als contribuents, en forma de pagaments destinats a amortitzar una hipoteca que no es paga des de fa 2 anys, i altres vies com el pagament d’un IVA de més de 30.000 € del qual no s’ha exigit el retorn.

Per aquest motiu, dimecres 18 de maig a les 20h explicarem al poble, de forma clara i extensa, la gravetat de la situació a l’Illa Activa. Us hi esperem, perquè una ciutadania participativa és la millor garantia de democràcia i bon govern.