Select Page

NOU PAÍS, MILLOR PAÍS

Encarem el final d’any amb el mandat per construir una República, Catalunya, que volem fer millor que el país on encara som. A l’espera d’unes eleccions que confirmaran, una vegada més, que no existeix la via Maragallista per Espanya, cal centrar-nos en construir allò que volem per a nosaltres.

És en aquest àmbit on, des d’Ametlla’t, volem aportar el nostre gra de sorra. Des dels pobles també hem de construir les millors institucions per als nostres ciutadans, amb especial atenció sabent que un Ajuntament és el govern més proper tenim. Per aquest motiu, el passat ple ordinari de novembre va presentar una moció per implementar 7 mesures per fer, de l’Ametlla, un poble amb el govern més transparent i proper possible.

La moció, que pretenia actualitzar el funcionament de l’Ajuntament, constava de 7 punts, que trobareu explicats a les nostres xarxes socials. Constava de mesures jurídiques, com la iniciativa de reformar, conjuntament tots els grups del ple, el Reglament Orgànic Municipal (ROM),  i mesures més polítiques, com l’establiment d’una memòria semestral dels regidors, presentant les activitats i les línies de treball obertes per part de cadascú, donant l’oportunitat al poble de conèixer quin és el pla estratègic que segueix el govern.

Un altre no

Lamentem profundament que la votació va rebre la negativa de l’equip de govern perquè “no estem d’acord en cap d’aquests 7 punts”. Vam demanar una argumentació del perquè no hi estaven d’acord, ja que, com vam explicar, era una moció gens radical, escrita amb la intenció que fos “aprovable” pel govern, i amb diversos aspectes volgudament poc concrets, per convidar a la resta de grups a col·laborar en el seu traçat definitiu. L’explicació del vot negatiu va seguir sent la mateixa: “no hi estem d’acord”. Res més.

Juntes obertes

Celebrem, però, que recentment s’han obert al públic algunes Juntes de Govern. Des que es van delegar a aquest òrgan totes les competències possibles des del Ple, vam demanar insistentment que, tal com exigeix la llei, aquestes juntes fossin obertes. Finalment, aquests darrers dies així ha estat. Aquest fet també estava contemplat en la moció modernitzadora de l’Ajuntament que vam presentar i, si bé el resultat no és exactament el que proposàvem, esperem que aquest pas endavant tingui continuïtat, i més punts de trobada entre els grups opositors i govern arribin, ja que la nostra feina la fem per una Ametlla millor, com segur que volem tots.