El nostre poble, amb totes les seves virtuts, li costa tenir un centre dinàmic i actiu. Si vivim a l’Ametlla és perquè ens l’estimem i ens agrada, i per tant, no hem de deixar d’insistir en tenir un centre viu que batega amb força, on tots ens sentim cridats a passar-hi part del nostre temps.

No és un problema d’ara, però ara és el moment de començar a treballar en la solució. El primer pas és senzill: si volem un poble viu, hem de creure en l’Ametlla. Per tant, no resoldrem res si desistim i no creiem en el lloc on vivim. Davant la intenció de l’equip de govern per situar el mercat en diumenge al centre comercial Sant Jordi, nosaltres demanem enèrgicament que no es faci.

Des d’Ametlla’t no ens rendirem en tenir el centre del poble que volem, no renunciarem a aquest objectiu. Traslladar el mercat des del centre del poble al pàrquing d’un centre comercial no respon a cap interès del nostre municipi.

Entenem que aquesta mesura només respon a donar cobertura legal als establiments del centre comercial per obrir en diumenge, pel fet de trobar-se al costat del mercat. La legislació que limita l’obertura en diumenges i festius respon a una voluntat de conciliar vida laboral i familiar, i petit comerç amb grans superfícies.

És evident que, a l’Ametlla, qui necessita un impuls és el centre, i no les grans superfícies, i creiem totalment fora de lloc situar el mercat del poble en un pàrquing de centre comercial, una decisió inèdita. Les decisions s’han de consensuar amb els agents del poble, i ni els comerciants del poble ni els treballadors del centre comercial han vist amb bons ulls la iniciativa.

Si la voluntat és dinamitzar el poble, sempre estarem atents per col·laborar, però aquesta mesura no només no ajuda, sinó que debilita encara més el projecte d’una Ametlla viva, amb un centre enèrgic que bategui.

Movem el poble, i sobretot, movem-lo en la bona direcció!