En el passat ple, d’aprovació de pressupostos, que hauria de ser un dels plens amb més contingut polític, es van aprovar uns comptes correctes tècnicament, però buits de contingut.

Per governar un poble cal tenir un projecte, i a hores d’ara encara ens costa identificar-lo a través de la gestió de l’alcalde i el seu equip. Sovint, ple a ple, ens trobem amb l’aprovació de diferents punts de l’ordre del dia que no responen a cap model de poble, a cap objectiu final ni a cap estratègia. Simplement es tracta de la gestió diària del municipi, totalment desproveïda d’un model a llarg termini segons el qual treballar.

Qualsevol projecte sense rumb ni objectius està destinat, si no al fracàs, a patir greus dificultats, i nosaltres no volem aquest destí per al nostre poble. L’aprovació d’uns pressupostos és l’eina clau per dibuixar les línies mestres del poble que volem, i en canvi, vam lamentar l’absència total de planificació més enllà de l’any que encetem.

Un poble cohesionat

Un punt a destacar: el pont que creuarà l’autovia. Però fins i tot aquesta obra, insígnia de la legislatura, queda òrfena d’una visió més àmplia. Tenim un poble dispers, i el pont ha de ser una de les artèries que comunica el centre amb un dels barris perifèrics. Aquest és el nostre model, una Ametlla més unida, un cor que batega al centre amb uns barris connectats. Un nucli urbà viu que alimenta la resta, cohesiona el conjunt, i n’evita l’aïllament.

Habitatge social

El nostre poble que somiem és una Ametlla que no expulsa els joves i la gent gran, i que explora les possibilitats de construir habitatge social, i també d’utilitzar el que ja tenim. En canvi, tenim un govern que, davant la possibilitat de destinar una parcel·la a aquest ús, assegura que no hi ha demanda d’habitatge social. Sí que n’hi ha, alcalde, a l’Ametlla també tenim joves que deixen el poble, i gent gran que n’ha de marxar.

Nou govern

Per altra banda, des d’Ametlla’t celebrem, contents però sempre expectants al dia a dia, la formació d’un nou govern a Catalunya. Orgullosos de la tasca dels nostres representants, els  4 regidors d’Ametlla’t resten a la disposició del Parlament en aquest procés, tal com van prometre en el jurament del càrrec, el passat juny.