Sense pressupost

Sovint es diu que les dues lleis més importants són la de pressupostos i les ordenances fiscals. No és casualitat: a les institucions els demanem que facin polítiques, actuacions, que prenguin mesures, i aquestes “coses” valen uns diners que no cauen del cel. Les ordenances ens diuen d’on vindran els diners, qui pagarà quant. El pressupost, el tema que ara ens ocupa, ens diu on es destinaran aquests diners.

Al moment d’escriure aquestes línies, encara no en tenim. El pressupost formava part, inicialment, de l’ordre del dia per al Ple ordinari de gener, però ara sabem que serà al març quan s’iniciïn els tràmits per aprovar-lo en Ple. Posposar una votació tan important perquè no s’està prou preparat és, sens dubte, una decisió responsable. És una irresponsabilitat, però, que un any més es vagin esgotant els terminis sense un proposta de pressupost sobre la taula.

És una feina anual, que es pot preveure amb tanta antelació com voluntat s’hi vulgui abocar. Per això critiquem, no pas que es paralitzi una aprovació que no està prou preparada encara, sinó que any rere any manqui la previsió suficient com per tenir la feina a punt, amb les conseqüències que això té.

La llei més important del municipi necessita el temps i les atencions que mereix. El debat de prioritats, les explicacions de les decisions que es volen prendre, i el projecte que persegueixen les polítiques del govern municipal. Amb presses, en canvi, ens trobarem amb una aprovació via majoria absoluta del pacte PdCAT i PSC, sense escoltar no només les propostes que puguin fer la resta de grups, sinó també les pròpies explicacions del seu projecte.

Obrim Can Camp

Des d’Ametlla’t celebrem que es liciti la concessió de Can Camp, un equipament municipal que no pot romandre tancat, i que ha d’oferir de nou el seu servei al poble i al barri. Esperem veure la seva reobertura ben aviat!