Com de ben segur haureu notat en entrar al poble (i amb l’ajuda que ens donen les meravelloses retencions que ens hi trobem cada dia), les obres de reforma del parc de Maria Lluïsa ja han començat.

Malgrat celebrar la baixa en l’import una vegada feta l’adjudicació de l’obra (finalment 513.040,00 €, una ganga), encara desconeixem per què s’han estimat fins a 712.786,00 € per l’arranjament i millora d’un parc com el nostre.

Per tal d’agafar perspectiva, ho podríem comparar amb, per exemple, les obres del Turó Park a Barcelona. Obra que, com a preu de sortida, s’estimava d’uns 806.000 € per un espai d’unes 10 vegades més gran.

 

IMG_4600

 

 

Per si aquesta dada no fos ja suficient, aquest import inclou la impermeabilització d’un llac i la instal·lació d’un nou sistema de rec (a més de la completa restauració i replantació de la flora del parc).

Com podeu comprovar en el vídeo, als regidors del govern, però, no els hi fa massa gràcia que els hi traiem el tema en sessió plenària.

 

 

Tanmateix, el que és potser realment preocupant és que aquesta obra, controvertida en si mateixa, forma part d’una extensíssima llista d’obres preelectorals que, en cap cas, formaven part del pressupost.

Si ens fixem en la taula adjunta, podrem veure una interessant comparativa al respecte. A la primera columna, les obres que formaven part del pressupost 2018. I a la segona, les que finalment s’han tirat endavant aquests 6 mesos abans de les eleccions.

 

IMG_4575

 

Com veiem, el pressupost, que no destina 1 sol euro a habitatge protegit, estimava uns 500.000 en concepte d’obres. Si sumem totes les partides que finalment s’han executat, passem dels 4 M€.

Obres que es troben lluny de millorar de manera real les condicions del poble i la seva gent, cercant únicament tenir acabades unes obres molt vistoses a temps.

  • Quin és el criteri seguit per tenir la rotonda de Can Draper a mig fer durant anys i enllestir-la ara en poques setmanes?
  • Quan i on s’han convidat als veïns i veïnes, perquè opinin i participin del disseny d’un espai que és de tots?
  • Quina resposta doneu a tots aquells habitants de la zona, que veuen els carrers bruts i descuidats, amb soroll i activitat de sol a sol i en dies festius, amb l’única prioritat de complir amb el calendari electoral?

L’Ajuntament, de moment, silenci.

 

No entenem per què assumim unes despeses tan poc justificades i borroses en lloc de prioritzar equipaments per la gent gran i els joves, millorar les vies de comunicació als barris (amb previsió, no només quan s’acosten eleccions) i ser ambiciosos amb la revitalització del centre del poble.

Pel bé del poble, si us plau, no malgastem els diners públics. L’Ametlla els necessita